صفر تا صد نکات خرید درب ضد حریق

صفر تا صد نکات خرید درب ضد حریق

خرید درب ضد حریق استاندارد، بین 20 الی 270 دقیقه فرصت بیشتری برای خروج از ساختمان و فرار از آسیب‌های شدید ناشی از سوختگی خواهید داشت. در ادامه، توضیحاتی درمورد انواع و سطح حفاظتی این درب‌ها ارائه خواهیم داد. با ما همراه باشید.

مالکان انواع آپارتمان‌های مسکونی، اداری، رفاهی و تجاری، امروزه به‌منظور حفظ جان ساکنان و جلوگیری از گسترش حریق در زمان وقوع آتش سوزی، به خرید درب ضد حریق در مدل‌ها و ساختارهای مختلف روی آورده‌اند. به لطف به‌کارگیری ساختار استاندارد و استفاده از متریال‌های مناسب در تولید درب‌های ضدآتش، این تجهیزات مقاومت حرارتی بسیار مطلوبی را از خود ارائه می‌دهند. این در حالی است که اکثر درب‌ها و پنجره‌های نصب‌شده در آپارتمان‌های سطح کشور، از مواد قابل اشتعال و سبک ساخته شده‌اند و قادر به ایستادگی در برابر گرمای زیاد آتش نخواهند بود. جالب است بدانید که با خرید درب ضد حریق استاندارد، بین 90 الی 270 دقیقه فرصت بیشتری برای خروج از ساختمان و فرار از آسیب‌های شدید ناشی از سوختگی خواهید داشت. در ادامه، توضیحاتی درمورد انواع و سطح حفاظتی این درب‌ها ارائه خواهیم داد. با ما همراه باشید.

تفاوت‌های خرید درب ضد حریق و درب معمولی

تمامی درب‌ها دارای کارایی‌های عمومی نظیر مسدود نمودن ورودی فضاهای مختلف، ایجاد عایق صوتی، ایجاد عایق گرمایی، نوررسانی به فضا (در صورت شیشه‌ای بودن) و… هستند. اما بایستی بدانید که کاربران با خرید درب ضد حریق، به ویژگی‌های بیشتری همچون ایستادگی در برابر آتش، حفظ جان ساکنان و حفظ محیط داخلی واحدها از حریق‌های محدود و کوتاه دست پیدا خواهند کرد؛ ضمناً توجه داشته باشید که به لطف به‌کارگیری متریال‌های قدرتمند و ساختار ضد دود در تولید درب‌های مقاوم در برابر آتش، این تجهیزات دارای طول عمر کارکردی بالایی نیز هستند.

به لحاظ عملکرد و وظایف نیز، همواره شاهد تفاوت‌های معناداری بین درب‌های ضد حریق و درب‌های معمولی و ضد سرقت خواهیم بود؛ چنان‌که درب‌های ضدآتش با ساختار خاص خود، به‌راحتی در برابر آتش تسلیم نمی‌شوند و فرصت فرار کافی را برای ساکنان به وجود می‌آورند. البته هنگام طراحی و تولید این تجهیزات، به شرایط گرفتار شدن افراد در محیط خانه‌ها نیز توجه شده‌است؛ چنان‌که تولیدکنندگان با دودبند کردن ساختار درب‌های ضد حریق، علاوه‌بر تلاش برای کاهش وارد آمدن آسیب به فضاهای داخلی واحدها، سعی نموده‌اند تا از ورود دود غلیظ به خانه‌ها نیز جلوگیری کنند.

دسته‌بندی انواع درب‌های ضدآتش

توجه به دسته‌بندی‌های مختلف این تجهیزات، قطعاً می‌تواند به افراد برای خرید درب ضد حریق در مدل‌ها و ساختارهای متفاوت کمک کند. به‌طورکلی، درب‌های مقاوم در برابر آتش را می‌توان از ده‌ها منظر مختلف دسته‌بندی کرد. اما غالباً این تجهیزات بر اساس موارد زیر، طبقه‌بندی می‌شوند:

  1. اندازه (درب ضد حریق تک لنگه، دو لنگه و…)

  2. جنس درب و چارچوب

  3. رده‌بندی حفاظتی

  4. نوع کاربرد.

در ادامه، به بررسی هر یک از گروه‌های فوق خواهیم پرداخت. البته برخی از مدل‌های پرطرفدار نظیر درب ضد حریق دکورال و درب ضد حریق دکوراتیو را نیز می‌توان در انواع دسته‌های مذکور جای داد.

خرید درب ضد حریق بر اساس دسته‌بندی ابعاد

بسته به نیاز کارفرمایان مختلف، شرکت‌های تولیدکننده درب ضد حریق با تأییدیه آتش نشانی، محصولات خود را در ابعاد و اندازه‌های گوناگونی می‌سازند. البته فارغ از سفارش‌های خاص، معمولاً این‌گونه تجهیزات در قالب 3 تیپ ابعادی زیر تولید می‌شوند:

  • درب ضد حریق تک لنگه

  • درب‌های یک و نیم لنگه

  • درب ضد حریق دو لنگه.

لازم به ذکر است که کارفرمایان محترم، امکان خرید درب ضد حریق تک لنگه از جنس گالوانیزه (تولید برند امیر درب) را با انواع مقاومت‌های حرارتی 90، 120، 180 و 240 دقیقه خواهند داشت. درب‌های تک لنگه روغنی نیز با مقاومت حرارتی 120 دقیقه‌ای به بازار عرضه می‌شوند. البته چنانچه در کنار مقاومت حرارتی، به مباحث زیبایی‌شناسی نیز توجه داشته باشید، خرید درب ضد حریق دکوراتیو تک لنگه و درب‌های گالوانیزه شیشه‌دار، انتخاب‌های مناسبی برای ساختمان خواهند بود. در سوی مقابل، معمولاً برای ورودی‌های اصلی واحدها از انواع درب ضد حریق دو لنگه و یک و نیم لنگه استفاده می‌شود. هر دوی این مدل‌ها که عرض بیشتری نسبت‌به درب‌های تک لنگه دارند، غالباً با میزان مقاومت ضد حریق 60 و 90 دقیقه تولید می‌شوند.

رده‌بندی حفاظتی درب‌های ضد حریق

انواع درب ضد حریق با تأییدیه آتش نشانی را می‌توان بر اساس مقاومت حرارتی آن‌ها، در 3 کلاس مختلف دسته‌بندی کرد:

  • کلاس A: تا 180 دقیقه (3 ساعت) می‌توانند گرمای ناشی از حریق را تحمل کنند.

  • کلاس B: انواع درب ضد حریق دکورال، فلزی، دکوراتیو و… قرار گرفته در این کلاس، به مدت 1 الی 1.5 ساعت قابلیت مقاومت در برابر حریق را دارند.

  • درجه مقاومت C: محصولات دارای حرف C، تا 45 دقیقه در برابر حریق، امکان مقاومت خواهند داشت.

البته، درب‌های ضدآتش باتوجه‌به جنس ورق تشکیل‌دهنده‌شان نیز کلاس‌بندی می‌شوند؛ به‌عنوان مثال درب ضد حریق فلزی، بیش از دیگر متریال‌ها در برابر حریق عملکرد درخشانی دارد و همچنین درب‌های از جنس هسته FRP (کامپوزیت)، تا 28-30 دقیقه مقاومت حرارتی خواهند داشت. میزان مقاومت گرمایی درب‌های از جنس MDF نیز از 20 تا 90 دقیقه متغیر است.

انواع جنس درب ضد حریق

پیش از اقدام به خرید درب ضد حریق فلزی و…، افراد بایستی نسبت‌به وضعیت جنس بیرونی و ساختار داخلی این تجهیزات، اطلاعات مناسبی را به‌دست بیاورند. در همین رابطه، بایستی بدانید که غالباً جنس بیرونی این تجهیزات از ورق‌های فولادی است. البته بسیاری از شرکت‌های تولیدی، اخیراً به استفاده از ورق‌های کامپوزیتی نسوز نیز روی آورده‌اند. ساختارهای داخلی این درب‌ها نیز که بخش عمده‌ای از مقاومت حرارتی این محصولات را تأمین می‌کنند، از متریال‌های مختلف زیر ساخته می‌شوند:

  • پشم سنگ

  • صفحه پرلایت

  • پلیت‌های از جنس پلی استایرن

  • فیبرسرامیک

  • فوم پلی یورتان

بایستی به این نکته نیز اشاره داشت که همواره بازار خرید انواع درب ضد حریق دکورال نیز بسیار داغ است. این‌گونه درب‌ها دارای ظاهر جذاب و مدرنی هستند. گاهی در نگاه اول، برخی از افراد تصور می‌کنند که برای ساخت این درب‌ها از چوب استفاده شده‌است؛ اما ورق لنگه و چارچوب این درب‌ها، از جنس فولاد گالوانیزه خواهد بود و مدل‌های انحصاری شرکت امیر درب، از یک سیستم یکپارچه شاسی داخلی نیز بهره می‌برند. معمولاً روی ورق‌های به‌کاررفته در ساخت درب ضد حریق دکورال، از پوشش‌های رنگ الکترواستاتیک استفاده می‌شود. این رنگ‌ها علاوه‌بر زیباتر کردن محصول، مقاومت درب‌های دکورال در برابر آتش سوزی را نیز افزایش می‌دهند.

مدل‌های دیگری نیز که با نام درب ضد حریق دکوراتیو و درب ضد حریق لوکس شناخته می‌شوند، به لحاظ ساختار و جنس یراق‌آلات مورداستفاده، تفاوت خاصی با دیگر مدل‌ها ندارند. اما معمولاً برای دستیابی به طرح‌های زیبا و متفاوت، روی انواع درب ضد حریق لوکس و دکوراتیو، از یک روکش نسوز دارای پترن‌های مختلف استفاده می‌شود. به‌طورکلی، باتوجه‌به زیبایی خاص این تجهیزات، قیمت درب ضد حریق دکوراتیو اندکی بالاتر از دیگر مدل‌ها خواهد بود.

blank

مزایای خرید درب ضد حریق فلزی

برای ساخت انواع درب ضد حریق فلزی، عمدتاً از ورق‌های فولادی نسوز در ضخامت‌های مختلف 0.7، 0.9 و 1 mm استفاده می‌شود. به‌طورکلی، این درب‌ها از ویژگی‌های ساختاری زیر بهره می‌برند:

  • ساختار داخلی این درب‌ها از پشم سنگ ضد احتراق تشکیل شده‌است.

  • بسته به عوامل مختلف، این تجهیزات از 30 تا 270 دقیقه، امکان مقاومت حرارتی در برابر آتش را خواهند داشت.

  • ساختار ضد دود به‌کاررفته در درب‌های ضد حریق فلزی، به‌خوبی مانع گسترش و نفوذ دود به درون واحدها می‌شود.

  • به لطف بهره‌گیری از پوشش رنگ الکترواستاتیک، مقاومت حرارتی این درب‌ها افزایش می‌یابد.

  • درب‌های فلزی مقاوم در برابر حریق، همچنین برای مقابله با باد و نفوذ هوا نیز گزینه‌ ایده‌آلی محسوب می‌شوند.

هنگام خرید درب ضد حریق فلزی (فولادی)، توجه داشته باشید که این محصولات در مباحث مربوط به عایق حرارتی و صوتی نیز عملکرد بسیار مطلوبی دارند.

موارد کاربرد انواع درب ضد حریق

کارفرمایان هنگام خرید درب ضد حریق بایستی به تناسب درب‌های تولیدشده با کاربری موردنظرشان توجه داشته باشند. به‌طورکلی، انواع درب‌های مقاوم در برابر آتش به‌منظور استفاده در نیروگاه‌ها، بیمارستان‌ها، واحدهای تجاری، اداری و مسکونی، اتاق‌های هتل‌ها، اماکن سیاسی ـ نظامی با درجه حساسیت بالا، انبارها، پالایشگاه‌ها و کلیه فضاهای دارای حساسیت شیمیایی، طراحی و تولید می‌شوند. جالب است بدانید که تولیدکنندگان در بسیاری از موارد، از گچ نیز در لایه‌های داخلی درب‌های ضد حریق استفاده می‌کنند تا درصد حریق‌ناپذیری این تجهیزات را افزایش دهند. درب‌های باکیفیت غالباً تا 1100 درجه سانتی‌گراد، امکان تحمل گرما را دارند.

منظور از درب ضد حریق با تأییدیه آتش نشانی چیست؟

هنگامی‌که صحبت از انواع درب ضد حریق با تأییدیه آتش نشانی به میان می‌آید، بایستی به پارامترهایی نظیر «کیفیت ساختار درب»، «شرایط نصب» و «میزان مقاومت گرمایی» این محصولات توجه داشت؛ اگر درب‌های دارای تأییدیه آتش نشانی، باکیفیت تولید شوند و نصب آن‌ها به‌درستی صورت پذیرد، بایستی بین 30 الی 90 دقیقه در برابر حریق مقاومت داشته باشند. همواره کارشناسان آتش نشانی برای اعطای تأییدیه به انواع درب‌های ضد حریق، به پارامترهایی نظیر درجه مقاومت حرارتی، مشخصات فیزیکی، نتایج آزمایشگاهی، حداقل مقدار ایستادگی در برابر آتش، جنس اجزای مختلف درب و… توجه خواهند داشت.

blank

خرید درب ضد حریق باکیفیت از مجموعه معتبر امیر درب

رجوع به مراکز غیرمجاز و خرید درب ضد حریق بی‌کیفیت، مسلماً می‌تواند صدمات مالی و جانی جبران‌ناپذیری را به افراد در زمان وقوع آتش سوزی، وارد آورد؛ بنابراین همواره باید در کنار انجام تحقیقات کافی برای انتخاب بهترین درب‌های مقاوم در برابر آتش، رجوع به تولیدکنندگان معتبر را نیز در دستور کار خود قرار دهید. در همین رابطه، مجموعه امیر درب (amirdarb.com) که به‌عنوان بزرگ‌ترین و تخصصی‌ترین تولیدکننده درب‌های ضدآتش در ایران شناخته می‌شود، همواره استانداردترین محصولات ممکن را در اختیار مخاطبان خود قرار داده‌است. بایستی بدانید که کارشناسان مجموعه امیر درب با دریافت 9 سرتیفیکیت از شرکت فرانسوی «efectis»، تسلط روی قوانین متعدد آتش نشانی و عضویت در کمیته تدوین استانداردهای مربوط به حوزه آتش (سازمان ملی استاندارد ایران)، همواره به تولید مدل‌های مختلفی از درب‌ها‌‌ اقدام کرده‌اند.

جدا از انواع درب‌های ضد سرقت، اتاق سرور، انباری و ضد انفجار، این مجموعه قادر به تولید انواع درب ضد حریق استاندارد خواهد بود. در حال حاضر نیز، انواع درب ضد حریق دو لنگه و تک لنگه، مدل‌های دکوراتیو، فلزی، درب ضد حریق لوکس، دکورال و… در مجموعه امیر درب قابل تولید است. جهت دریافت مشاوره‌های فنی و اطلاع از قیمت درب ضد حریق در انواع مدل‌ها می‌توانید با کارشناسان این شرکت معتبر ارتباط برقرار بفرمایید.

ارسال دیدگاه