عوامل خطر ابتلا به هموروئید

blank

هموروئید یا بواسیر یکی از بیماری‌های شایع است که معمولاً افراد بنا به دلایل مختلفی به آن مبتلا می‌شوند. هرچند که این بیماری نمی‌تواند زیاد خطرناک باشد. اما اگر پیشرفت کند و به مرحله خونریزی برسد می‌تواند همراه با درد زیادی باشد.اگر چه مراجعه به کلینیک هموروئید معتبر مانند کلینیک هموروئید دکتر آریایی و متخصص هموروئید و درنهایت لیزر هموروئید می‌تواند بهترین راه رهایی از دست این بیماری باشد، اما شناخت برخی از عوامل و دلایل ابتلا به هموروئید می‌تواند به شما کمک کند تا در مقابل این بیماری خود را حفظ کنید. در واقع شما با شناخت عوامل خطر ابتلا به هموروئید تا حد قابل توجهی از بروز این بیماری پیشگیری می‌کنید. اما اینکه عوامل خطر ابتلا به هموروئید چه عواملی هستند؟

بهترین رژیم غذایی برای پیشگیری از هموروئید چه رژیمی است؟

ورزش‌های مناسب برای هموروئید کدامند؟

و درمان‌های پزشکی هموروئید از گذشته تا کنون چه درمان‌ هایی بوده اند؟

سوالاتی می‌باشند که ما در این مقاله تحت عنوان عوامل خطر ابتلا به هموروئید به آنها پاسخ داده‌ایم. پس اگر شما نیز مایل به کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و دریافت پاسخ این سوالات هستید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

هموروئید و انواع آن

هموروئید یا بواسیر یکی از بیماری‌های شایع در دستگاه گوارش می‌باشد که باعث به وجود آمدن یک زائده در قسمت خروجی مقعد می شود. در این بیماری وریدهای تحتانی راست روده و همچنین مقعد متورم و بزرگ شده و مشکلاتی را برای بیمار به وجود می‌ آورد. معمولاً هموروئید در افراد همزمان با افزایش سن بروز پیدا می‌کند هرچند که این بیماری چندان خطرناک نیست اما می تواند عوارض دردناک و ناخوشایندی داشته باشد. بیماری هموروئید یا بواسیر که در دسته بیماری‌های پرنشانه قرار می‌گیرد معمولاً در اثر کشیدگی و التهاب مویرگ‌ها و رگ‌های خونی اطراف ناحیه مقعد به وجود می‌آید. با توجه به این موضوع که در حوالی مقعد مقدار زیادی مویرگ و رگ‌های خونی وجود دارد که فشار خون در آنها بسیار بالا است چنانچه که به این رگ ها فشار وارد شود و کشیده شوند ممکن است که برای فرد بیماری بواسیر به وجود بیاید. نکته‌ ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که هموروئید به خودی خود نمی‌تواند یک بیماری به حساب بیاید. چرا که هموروئید یک جز فیزیولوژیکی در بدن می‌باشد که هر فردی به شکل مادرزاد و طبیعی آن را دارا می‌باشد که بنا به دلایلی هموروئید تحریک شده و ایجاد دردسر میکند. بدون شک بهترین راه درمان هموروئید مراجعه به کلینیک هموروئید دکتر آریایی و متخصص هموروئید و بهترین روش درمان آن لیزر هموروئید می‌باشد.

انواع هموروئید

به شکل کلی هموروئید به دو نوع خارجی و داخلی تقسیم می‌شود که ما به تفکیک این دو نوع از هموروئید را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

1_ هموروئید داخلی

هموروئید داخلی همانگونه که از نامش پیداست به شکل عمقی در درون رکتوم یا راست روده قرار می‌گیرد که از بیرون قابل دیدن نمی‌باشد. این نوع از هموروئید معمولاً بدون درد است و بیشتر با خونریزی فرد متوجه آن می‌شود. هرچند که ممکن است برخی از مواقع به دلیل کشش و فشار بیش از حد این نوع از هموروئید نیز از مقعد بیرون زده و همراه با درد باشد. که در این مواقع به آن هموروئید پرولاپس گفته می‌شود.

2_ هموروئید خارجی

این نوع از هموروئید معمولاً در زیر پوست مقعد مشاهده می‌شود که با توجه به حساسیت بسیار بالایی که در این قسمت وجود دارد با درد زیادی همراه است.این نوع از بواسیر در اکثر موارد در هنگام دفع مدفوع باعث خونریزی و درد می‌شود.

هموروئید خارجی با توجه به شدت و سطح به چهار نوع هموروئید درجه ۱ ، هموروئید درجه ۲ ، هموروئید درجه ۳ و هموروئید درجه ۴ تقسیم می‌شود.

blank

دلایل بروز هموروئید در جامعه

همانگونه که در قسمت‌های قبلی مقاله نیز به آن اشاره کردیم هموروئید یکی از بیماری‌های شایع می‌باشد که بنا به دلایل مختلفی بروز پیدا می‌کند.

به شکل کلی دلایل بروز هموروئید در جامعه به سه دسته تقسیم می‌شود که این سه دسته عبارتند از:

1_ دلایل فیزیولوژیکی و سبک زندگی

دلایل فیزیولوژیکی و سبک زندگی نقش بسزا و عمده‌ ای در به وجود آمدن هموروئید دارند‌ با توجه به این موضوع که هموروئید در هر فردی وجود دارد و بنا به دلایل مختلفی بیرون می‌زند با سبک زندگی سالم و درست می‌توان تا حدود زیادی از این موضوع جلوگیری کرد. سبک زندگی کم تحرک باعث شده است تا بیماری هموروئید بیش از گذشته در افراد شایع شود. از طرفی خوردن برخی از غذاها که منجر به یبوست می‌شود نیز در این موضوع بی‌تأثیر نیست. پس کم تحرکی و رژیم غذایی نادرست را می‌توان جز دلایل به وجود آمدن هموروئید دانست. استفاده از غذاهایی که فیبر کافی ندارند و یا مواد اسیدی و الکلی می‌تواند موجب بروز هموروئید شود. عدم اجابت مزاج به موقع نقش زیادی در به وجود آمدن هموروئید در فرد دارد.

2_ عوامل خطر پزشکی

عوامل خطر پزشکی را می‌توان یکی دیگر از دلایل بروز و ایجاد هموروئید دانست. انجام برخی از عمل‌ها و همچنین مصرف برخی از داروها در ایجاد هموروئید بسیار موثر هستند. به جز این موارد می‌توان به یبوست و پولیپ‌های روده و دیابت نیز به عنوان سایر عوامل پزشکی که باعث ایجاد هموروئید می‌شوند اشاره کرد.

3_ عوامل ژنتیکی

به گفته پزشکان متخصص هموروئید عوامل ژنتیکی می‌تواند نقش بسیار زیادی در بروز بواسیر یا هموروئید داشته باشد. ساختار بدن افراد می تواند در بیرون زدگی هموروئید موثر باشد. البته این موضوع با افزایش سن فرد این موضوع بیشتر خود را نشان می‌دهد.

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که اگر با مراجعه به موقع به کلینیک هموروئید و متخصص هموروئید میتوانید این بیماری را در همان مراحل ابتدایی و بدون نیاز به لیز هموروئید و سایر روش ها درمان کنید. پیشنهاد ما به شما کلینیک هموروئید دکتر آریایی می‌باشد.

blank

رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از هموروئید

در قسمت‌های قبلی مقاله بارها و بارها به اهمیت رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از هموروئید اشاره کردیم. به عقیده پزشکان متخصص هموروئید داشتن یک رژیم غذایی مناسب می‌تواند تا حدود زیادی از به وجود آمدن هموروئید و تشدید آن جلوگیری کند. به شکل معمول یک رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از هموروئید یک رژیم سرشار از فیبر می‌باشد. اما به شکل کلی مهمترین رژیم‌های غذایی برای پیشگیری از هموروئید عبارتند از:

1_ رژیم غذایی فیبر دار

با توجه به این موضوع که یبوست می‌تواند باعث به وجود آمدن هموروئید شود، استفاده از رژیم غذایی فیبر دار می‌تواند باعث جلوگیری از یبوست و در نهایت هموروئید شود. فیبر غذایی را می‌توان نوعی کربوهیدرات گیاهی دانست که بر خلاف سایر کربوهیدرات‌ها قابل هضم و جذب نمی‌باشد و وجود آن برای تنظیم عملکرد دستگاه گوارش بسیار لازم و ضروری می‌باشد. رژیم غذایی فیبردار علاوه بر جلوگیری از یبوست می‌تواند به تنظیم فعالیت روده‌ها، تنظیم قند خون، کاهش وزن و کنترل کلسترول نیز کمک کند که همه این موارد می‌توانند باعث پیشگیری از هموروئید شوند. معمولا در موادی مانند سبزیجات، میوه‌ها و غلات فیبر مناسب و مفید وجود دارد.

سبزیجات فیبر دار:

سبزیجات فیبر‌دار شامل سبزی‌های مانند کاهو، اسفناج، شِوید، فلفل دلمه‌ای، شلغم و کلم می‌شوند‌.

میوه های فیبر دار :

معمولاً میوه‌ های فیبردار شامل توت فرنگی، تمشک، بلوبری ،توت، نارگیل ، گلابی ، آووکادو ، انجیر و سیب می‌شوند.

غلات فیبر دار :

غلات فیبر دار معمولاً شامل موادی مانند لوبیا چیتی، عدس، جو دو سر، ذرت و برنج می‌شوند.

2_ مصرف زیاد آب و مایعات

نوشیدن آب می‌تواند برای هر شخصی حتی بدون هیچگونه بیماری زمینه مفید باشد.اما نوشیدن آب به شکل کلی می‌تواند عملکرد سیستم گوارش را بهبود بخشیده و بدن را به خوبی سم زدایی کند. برای هر فرد نوشیدن ۸ الی ۱۰ لیوان آب در روز لازم و ضروری می‌باشد.که این میزان برای افرادی که در معرض هموروئید هستند می‌تواند بیشتر نیز شود. نکته‌ ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که نوشیدن آب ولرم به شکل ناشتا می‌تواند تاثیرات بیشتری در این زمینه داشته باشد.

3_ پروبیوتیک

همانگونه که می‌دانید پروبیوتیک‌ها باکتری‌های مفیدی می‌باشند که در مواد خوراکی تخمیر شده وجود دارند. استفاده از پروبیوتیک ها می‌تواند باعث افزایش تعداد باکتری‌های مفید روده شده و از این طریق مانع به وجود آمدن التهابات در دستگاه گوارش شوند.

که این موضوع نقش زیادی در پیشگیری از هموروئید دارد.

4_ ویتامین‌ها

استفاده از برخی ویتامین‌هامانند ویتامین K و ویتامین C می‌تواند باعث کاهش بروز هموروئید شود.

ویتامین K معمولاً در سبزیجاتی مانند کاهو و اسفناج به مراتب یافت می‌شود. ویتامین C نیز در میوه‌هایی مانند لیمو و سایر مرکبات وجود دارد.

blank

ورزش های مناسب هموروئید

با توجه به اینکه کم تحرکی و افزایش وزن می‌تواند باعث به وجود آمدن بسیاری از بیماری ها از جمله هموروئید شود بسیاری از پزشکان متخصص هموروئید بر این عقیده هستند که انجام برخی از ورزش‌ها علاوه بر جلوگیری از هموروئید می‌تواند باعث کاهش علائم آن نیز شود. اهمیت ورزش به حدی است که شما حتی می‌توانید با انجام برخی از ورزش‌ها و تمرین‌ها هموروئید را به شکل کامل درمان کنید.انجام ورزش‌هایی که باعث افزایش گردش خون در عروق و همچنین افزایش جذب مواد مغذی و اکسیژن در بدن می‌شود در این زمینه بسیار تاثیرگذار هستند.از مهمترین ورزش ها برای جلوگیری از هموروئید می توان به :

دراز و نشست :

دراز و نشست را می‌توان یکی از ورزش‌های مناسب برای هموروئید دانست. با توجه به اینکه این ورزش باعث افزایش قدرت عضلات شکم می‌شود در نتیجه می‌تواند قدرت فرد را در دفع سموم افزایش دهد که این موضوع می‌تواند باعث پیشگیری از هموروئید شود.

پیاده روی:

به گفته اکثر پزشکان متخصص هموروئید عدم عملکرد صحیح سیستم گوارش یکی از دلایل به وجود آمدن هموروئید می‌باشد. با توجه به این موضوع که پیاده‌روی یا آرام دویدن می‌تواند جریان خون ورودی به عروق روده را افزایش دهد. این ورزش از ورزش‌های مفید برای پیشگیری از هموروئید می‌باشد.

شنا :

شنا به عنوان یک ورزش و یا تفریح می‌تواند گزینه مناسبی برای پیشگیری از هموروئید باشد. با توجه به اینکه ورزش شنا باعث افزایش قدرت عضلات شکم می‌شود، می‌تواند باعث بهبود گردش خون در عروق شکمی نیز شود.

طناب زدن :

طناب زدن یکی دیگر از ورزش‌هایی می‌باشد که توسط پزشکان متخصص هموروئید برای پیشگیری از این بیماری توصیه می‌شود. طناب زدن باعث افزایش ضربان قلب و در نهایت افزایش سرعت گردش خون در بدن می‌شود. که این موضوع می‌تواند باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش و در نتیجه پیشگیری از هموروئید شود.

یوگا :

با توجه به اینکه استرس و عوامل روانی می‌توانند موجب به وجود آمدن هموروئید شوند. انجام ورزش یوگا برای پیشگیری از این بیماری بسیار مهم است.چرا که انجام این ورزش علاوه بر اینکه می‌تواند باعث تقویت ماهیچه‌ های شکم و در نتیجه دفع بهتر شود می‌تواند باعث بالا رفتن آرامش فکری و روحی شما نیز شود.

درمان های پزشکی هموروئید از گذشته تا کنون

از گذشته تا به امروز پزشکان متخصص هموروئید از روش‌های پزشکی زیادی برای درمان این بیماری استفاده کرده اند که بدون شک یکی از بهترین و کاربردی ترین آنها لیزر هموروئید بوده است. به شکل کلی مهم‌ ترین روش‌های درمان هموروئید از گذشته تا به امروز عبارتند از:

استفاده از دارو و پماد ها :

در این روش پزشک متخصص هموروئید سعی می‌کند با استفاده از دارو و پماد های مخصوص هموروئید را از بین ببرد. البته این روش بیشتر برای نوع داخلی و پیشرفت نکرده هموروئید استفاده میشود.

عمل جراحی باز و سنتی :

این روش که معمولاً همراه با درد و خونریزی است امروزه کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اسکلروتراپی :

در این روش پزشک متخصص هموروئید یک محلول شیمیایی به هموروئید تزریق می‌کند تا اندازه آن را کوچکتر کند و آن را از بین ببرد.

الکتروتراپی :

در این روش از یک جریان الکتریکی ملایم برای کوچک کردن هموروئید استفاده شده تا باعث کوچک شدن آن شود.

بستن نوار پلاستیکی :

بستن نوار پلاستیکی یکی دیگر از روش‌های پزشکی درمان هموروئید می‌باشد. که باعث قطع خونرسانی به هموروئید و در نتیجه از بین رفتن آن می‌شود. البته این روش ممکن است کمی آزاردهنده و دردناک باشد.

لیزر هموروئید :

بدون شک یکی از بهترین روش‌هایی که از گذشته تا به امروز توسط پزشکان هموروئید برای از بین بردن این بیماری استفاده شده است روش لیزر هموروئید می باشد. در این روش متخصص هموروئید با استفاده از نور لیزر رگ‌های خونی بواسیر که تشکیل دهنده اصلی هموروئید هستند را از بین می‌برد تا گردش خون در آن قطع شده و از بین برود.

نکته‌ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که هر کدام از این روش‌ها برا رسیدن به نتیجه مطلوب باید در یک کلینیک هموروئید معتبر مانند کلینیک هموروئید دکتر آریایی انجام شود.

ارسال دیدگاه