کمپرسور هوا از جمله دستگاههای مکانیکی است که در صنایع کوچک و بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد. وظیفه اصلی کمپرسور ایجاد نیروی مکش حداقلی برای میکیدن گاز مبرد از اواپراتور و متراکم کردن گاز و پس از آن فرستادن به سمت کندانستور است که در نهایت سبب شده تا گاز موجود در آن تبدیل به مایع شود. مکندگی موجود کمپرسور گاز را از سمت راست با فشار قوی منتقل کند و حجم گازی که باید متراکم شود وابسته به میزان جابجایی پیستون کمپرسور داشته است.
چند نوع کمپرسور در بازار موجود است؟
کمپرسورها دارای انواع مختلفی هستند که این دسته بندی را بر پایه ویژگی های گوناگون کمپرسور طبقه بندی میشود. در یکی از این رایجترین این طبقه بندیها کمپرسورها را بر اساس ویژگیهای گوناگونی نظیر موارد زیر بسته بندی میشوند:
- کمپرسور دینامیکی
- کمپرسور جابجایی مثبت
- کمپرسور روتاری پره ای
- کمپرسور اسکرال
- تشدید کننده های فشار
- کمپرسور های کمکی
- کمپرسور هوا
- کمپرسور برقی
- کمپرسور فندکی ماشین
منظور کمپرسور هوا چیست؟
کمپرسور هوا یا باد دستگاهی کاربردی و مهم برای تامین نیروی لازم در تجهیزات صنایع گوناگون است. دستگاه کمپرسور هوا توانسته با تولید قدرت هوای فشرده، قدرت لازم برای برای ابزارها و دستگاههای مختلف و در نهایت امکانات متعددی را برای در این تجهیزات فراهم کرده است. کمپرسور هوا با فشرده کردن و کاستن از هوا، فشار و دمای آن را بیشتر میکند. لازم به ذکر است کمپرسور باد یا هوا نسبت به سایر موارد تامین کننده قدیمی قدرت و نیرو دارای وزن و نیروی کمتری بوده و ماندگاری آن نسبت به آنها نیز بیشتر است.
به عبارت دیگر کمپرسور هوا به یک دستگاه بادی تلقی میشود که دارای انواع و حجمهای متنوعی است که در این میان دانستن حجم این ابزار نیز بسیار مهم است؛ زیرا با برخورداری از حجم مناسب هوای فشرده شده نجایش مخزن باید متناسب با میزان مصرف انتخاب شود. همچنین در صورتی که کمپرسور با میزان کاری که ابزار مادی انجام میدهند تطابق نداشته باشد سبب افزایش دائمی به قسمت موتور، استهلاک آن و اتلاف انرژی خواهد شد. در نهایت لازم است بدانید نوع، اندازه، قدرت و سرعت این دستگاه با توجه به نوع مصرف آن متفاوت خواهد بود.
مزایای استفاده از کمپرسور هوا
از جمله مزایای کمپرسور هوا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ایمنی و راحتی در هنگام کار
- عملکرد عالی در شرایط مختلف
- توان بسیار زیاد در هنگام کار
- نگهداری راحت
- عملکرد بی سروصدا
- صرفهجویی در مصرف انرژی
- دوام بالا و عمر طولانی
- اندازه مناسب
کاربردهای کمپرسور هوا در صنعت
اصلی ترین کاربرد کمپرسور هوا در خودرو سازی است اما در صنعتهای دیگر نیز از آن استفاده میشود در ادامه به برخی از کاربردهای این کمپرسور در دیگر صنعتها اشاره خواهیم کرد:
- صنایع پتروشیمی
- لوازم تعمیرگاهی
- انتقال خط لوله گاز طبیعی
- تجهیزات برودتی و حرارتی
- نیروگاه تولید برق
- موتور جت
- موتور خودرو
- ابزارهای پنوماتیکی
- کابین هواپیما و زیر دریایی
- ماشین الات سنگین
- صنعت ساخت و تولید
کمپرسور فندکی ماشین برای چه مواردی استفاده می شود
مینی کمپرسور فندکی ماشین از دیگر انواع کمپرسورهای صنعتی بوده که همانطور که پیدا است جهت استفاده در انواع خودرو گزینه بسیار مناسبی است. در واقع این کمپرسور فندکی ماشین سایز کوچکتری نسبت به کمپرسورهای معمولی داشته که قابلیت اتصال به باتری ماشین و درگاه فندکی را نیز دارد. این دستگاه کمپرسور فندکی با برق 12 ولت کار کرده و در مواقعی مانند انجام کارهای مثل باد کردن وسایل بادی مورد استفاده قرار می گیرد.
از این دستگاه برای باد کردن وسایلی مانند لاستیک اتومبیل، قطعات بادی کوچک مانند توپ و تشک های بادی، چرخ های دوچرخه و لاستیک های وسایل نیمه سنگین نیز از این ابزار بادی استفاده میکنند. همچنین در برخی از این کمپرسورها قابلیت دوکاره بودن وجود دارد و میتوان از طریق از طریق آن به سر باتری وصل شد. این نوع دستگاه این قابلیت را نیز دارد که در مواقع گوناگون مورد استفاده قرار گیرد. از بزرگترین مشکلات استفاده از دستگاه پمپ فندکی، فیش فندکی آن است که در صورت عیب داشتن، باعث آسیب رساندن به موتور و سیم کشی خودرو خواهد شد.
کمپرسور برق، کمپرسوری کمتر شناخته شده
یکی از کمپرسورهای مهم در سطح بین الملل، کمپرسور برق نام دارد که عموم مردم آن را تلمبه برقی میشناسند. این کمپرسور ماشینی است که سبب سبب تراکم هوای محیط شده و هوای فشرده مورد نیاز صنایع مختلف را نیز تامین میکند. کمپرسور برق به طور معمول از دو بخش اصلی هواساز و موتور نیروی محرکه در کمپرسور الکتریکی موتور دستگاه از نوع الکترو موتور تشکیل شده است.
این دستگاه نسبت به سایر مدلهای کمپرسور معرفی شده دارای وزن کمتری بوده و سبکتر است. همین موضوع سبب شده تا بسیاری از افراد علاقه من به خرید این نوع از کمپرسور باشند. از دیگر نکات مهم که جز ویژگیهای آن نیز محسوب میشود مصرف انرژی کمتر آن است که سبب صزفه جویی در مصرف برق خواهد شد. از دیگر ویژگیهای مهم کمپرسور برقی بی صدا بودن آن است که امکان استفاده از آن را در صنایع خانگی و کارخانه های کوچک ایجاد کرده است. کمپرسور برقی از لحاظ هواسازی به چند تقسیم بندی میشود که این دسته بندی به شرح زیر است:
- کمپرسور برقی اسکرو Oil inject
- کمپرسور پیستونی برقی
- کمپرسور Oil free
- کمپرسور روتاری
- و…
کمپرسور هوا، کمپرسوری که انواع مختلفی داشته و کمک بزرگی به صنعت کرده
کمپرسور از جمله دستگاههای مکانیکی است که در صنعتهای متنوع مورد استفاده افراد قرار میگیرد و نقش مهمی در مصارف صنعتی و خانگی ایفا خواهد کرد. وظیفه اصلی این دستگاه متراکم کردن هوا و مکش آن در فشار مشخص و انتشار آن در فشار دیگری است. کمپرسورها انواع مختلفی مانند برقی، فندکی و… داشته که کاربردهای هر کدام از آنها با یکدیگر متفاوت بوده و در ابعاد مختلفی به بازار عرضه میشود.
خیلی عااالی.ممنونم از سایت خوبتون