این دستگاه یک ابزار برقی برای کندنهای جای سیمهای برق و جای لولهها در زمین است. دستگاه شیارزن به دلیل عملکرد و کارایی مختلف خود، کارها را با سرعت بیشتری انجام میدهد. دستگاههای شیارزنی به صورت یک تیغه و دو تیغه در بازار عرضه میشوند. تنها تفاوت در این دو مورد در اندازه برش است که در نوع دوم تیغه آن قابل تنظیم بوده و فرد میتواند اندازه خاصی را برای برش تنظیم کند. معمولا شیارزنها برای جمع آوری گرد و غبار اضافی ایجاد شیار بر روی زمین خروجی اتصال به دستگاه دمنده را دارا هستند و برخی از آنها برای مشخص کردن خط برش دارای نمایشگر لیزری است.
این دستگاه از قسمتهای مختلفی تشکیل شده که شامل صفحه گرانیت بر، گیربکس، موتور و کلید گرد و غبار است. شیارزن اصل گارد محافظتی از جنس آلومینیوم داشته که در هنگام عمل برش به صورت خودکار ذرات گرد و غبار را بیرون میدهد. موتور قدرتمند این ابزار برقی بوده و از قطعات آرمیچر و بالشتک تشکیل شده که توسط دستگاههای تمام اتوماتیک ساخته و تهیه میشوند.
همچنین برای این که شیارزن طول عمر بالایی داشته باشد؛ نیاز است که قطعات آن ضد گرد و غبار باشد تا احتمال اتصالات برقی کاهش یابد. بدنه دستگاه به صورتی طراحی شده است که نیروی کار با گرفتن دسته آن وسیله را میتواند کنترل کند و با کار کردن در زمان طولانی مدت خسته نمیشود. این دستگاه علاوه بر استحکام بالایی که دارد؛ از مقاومت بسیاری در برابر ضربه از دو صفحه گرانیتی برخوردار بوده و تنها برای کار کردن نیاز به وارد کردن قدرت بالایی نیست بلکه تنها با وارد کردن نیروی اندکی دستگاه کار برش را انجام میدهد.
در این دستگاه هر چقدر قدرت و سرعت تیغهها بالا باشد؛ بیشتر قابلیت تنظیم پهنا و عمق برش را داشته و از وزن و قدرت بالاتری برخوردار است. توصیه میشود نیروی کار برای محافظت در برابر دستگاه در هنگام کار از گارد حفاظتی استفاده کرده و نکات ایمنی را رعایت کند. از این دستگاه بیشتر در صنعت ساختمان سازی برای قرار گیری لوله و کابلها در داخل دیوار یا کف زمین استفاده میشود. کارفرما به وسیله دستگاه شیارزن برقی میتواند لولهها و کابلها را از دید مخفی کند. قبل از ساخت این دستگاه از قلم و چکش جهت ایجاد شیار بر روی دیوارها و کف ساختمان استفاده میکردند که این روش علاوه بر زمانبر و پایین بودن کیفیت و دقت کار، خسارتهای فراوانی برای ساختمان به همراه داشت.
در ابتدا باید بدانید که تیغه این دستگاه در زمان روشن شدن آن در جهت عقربههای ساعت میچرخد و به جلو حرکت میکند. در مرحله بعدی سطح مورد نظر برای برش را انتخاب کنید. دستگاه را به برق متصل کرده و دکمه روشن شدن آن را فشار دهید. در مرحله آخر تیغه دستگاه شروع به حرکت کرده و سپس دستگاه را به آرامی و با فشار بسیار کمی از بالا به سمت پایین حرکت دهید.
دستگاه شیارزن برقی کاربردهای فراوانی دارد اما بیشترین کاربرد آن در صنعت ساختمان سازی برای برش دادن کاشی و آجرها بوده که بیشتر برای ایجاد برش و قرار دادن لولههای آب درون دیوارهای ساختمان از آن استفاده میکنند. این دستگاه قابلیتها و کاربرهای بسیاری دارند و معمولا به دو صورت یک تیغ و دو تیغ در بازار عرضه میشوند.