معرفی انواع دریل‌های صنعتی و خانگی (13 دریل پرکاربرد)

انواع دریل‌های صنعتی و خانگی

دریل‌ها جزو ابزارهای مهم در تعمیرات خانگی و کارهای دستی و همچنین صنعت ساختمان و عمران به شمار می‌روند. امروزه انواع دریل‌های صنعتی و خانگی با قدرت و کارآیی‌های متنوع تولید و به بازار عرضه شده‌اند.

ما در این مطلب 11 نوع مختلف دریل‌ را برای مصارف گوناگون به همراه عکس و مشخصات‌شان معرفی کرده‌ایم تا به راحتی بتوانید دریل مناسب برای کار خود را انتخاب کنید. اگر به دنبال راهنمای سیر تا پیاز انواع دریل و کاربرد آن‌ها هستید، ادامه این مطلب را دنبال کنید.

معرفی انواع دریل‌های صنعتی و خانگی و کاربرد آن‌ها

وقتی صحبت از یک دستگاه صنعتی می‌شود، به تبع باید به سراغ مدل‌های خاص‌ و پرقدرت‌تر رفت. این مسئله درباره‌ انواع دریل‌‌های صنعتی نیز صدق می‌کند. مدل‌های صنعتی دریل دارای انواع متنوعی هستند که اغلب بر اساس کاربردشان نام‌ گذاری شده‌اند. البته برخی از دریل‌ها علاوه بر صنایع، برای مصارف خانگی هم مناسب هستند.

داشتن اطلاعات کافی قبل از خرید دریل و صرف هزینه برای آن، الزامی است؛ به همین منظور در ادامه  انواع دستگاه دریل برقی، شارژی، ستونی و… را به طور مفصل معرفی کرده‌ایم.

دریل معمولی

دریل‌های معمولی از ساده‌ترین انواع دریل هستند. برای سوراخکاری در سطوح چوبی، گچی و پلاستیکی و همچنین باز و بسته کردن پیچ‌های ساده از دریل‌های معمولی می‌توانید استفاده کنید. قدرت و سرعت این دریل‌ها قابل تنظیم است و عموما برای مصارف خانگی و معمولی کاربرد دارند.

دریل شارژی

دریل شارژی از پرکاربردترین و محبوب‌ترین اعضاء خانواده دریل‌ها است. استفاده از باتری در آن‌ها و عدم نیاز به برق شهری، قابل حمل بودن و بیشتر از همه کاربرد آن‌ها برای مصارف خانگی، از مزیت‌های این نوع دریل محسوب می‌شوند.

دریل شارژی، از پرکاربردترین انواع دریل‌ها

البته ناگفته نماند که به دلیل استفاده از باتری، وزن آن‌ها نسبت به دریل‌های برقی سنگین‌تر است. باتری دریل‌های شارژی معمولا لیتیوم و لیتیوم یون است. برخی از انواع دریل‌های شارژی قابلیت چکشی دارند که برای سوراخ کاری مصالح سخت و ضخیم مناسب است.

دریل چکشی

دریل چکشی ابزاری کاربردی در صنعت ساختمان سازی به حساب می‌آید. پس به نوعی می‌توانیم بگوییم این دریل‌ها از انواع دریل‌های صنعتی هستند. همانطور که از نام این نوع دریل مشخص است، علاوه بر قابلیت چرخش و سوراخکاری، قابلیت چکشی (ضربه‌ زنندگی) هم دارد، به طوری که برای سوراخکاری مصالح ساختمانی سخت و ضخیم، مانند بتن و سیمان بسیار کاربردی است. برای سوراخ کاری با دریل چکشی به مته الماسه مخصوص نیاز دارید.

دریل ستونی

دریل ستونی نیز مانند دریل چکشی از انواع دریل‌های صنعتی و جزو ابزارهای کارگاهی محسوب می‌شود و برای مصارف خانگی مناسب نیست. برای ایجاد سوراخ‌های دقیق و منظم یا بزرگ‌تر کردن سوراخ‌های قبلی، می‌توانید از این نوع دریل استفاده کنید.

دریل گیربکسی

دریل‌های گیربکسی جزو خانواده دریل‌های برقی هستند. به دلیل قدرتمند بودن و سیستم قوی‌تری که در آن‌ها به کار رفته است، به دریل گیربکسی معروف شده‌‌اند. همه‌‌ دریل‌های گیربکسی دارای قابلیت چکشی (ضربه زننده) هستند و نسبت به دریل‌های چکشی معمولی، از قدرت ضربه زنی بالاتری برخوردارند.

دریل گیربکسی، از انواع دریل‌های صنعتی پر قدرت

خرید دریل گیربکسی به آن دسته از فنی کارانی توصیه می‌شود که با پیچ‌های سفت و سخت سر و کار دارند و نیاز به باز کردن این پیچ‌ها از فضاهای سختی مثل بتن و فولاد دارند.

دریل سرکج

دریل سرکج در مکان‌هایی که فضای کافی برای سوراخکاری وجود ندارد، بیشترین کاربرد را دارد. سازوکار و عملکرد دریل سرکج مانند سایر دریل‌ها است، با این تفاوت که سه نظام آن کوچک‌تر بوده و دسته‌ بلند آن نسبت به سری کوتاه دریل زاویه 90 درجه دارد. به همین دلیل به آن دریل 90 درجه هم می‌گویند.

با دریل سرکج می‌توانید بدون خم کردن و خستگی دست، در فضاهای محدود کار کنید. مشاغل مختلفی مانند لوله کشی و برق کاری از طرفداران پروپاقرص دستگاه دریل سرکج هستند.از این دریل برای کارهای خانگی و سبک نیز می‌توانید استفاده کنید.

دریل مگنتی (مغناطیسی)

دریل مگنتی یا دریل مغناطیسی از انواع دریل‌های صنعتی سبک و قابل حمل است. از دریل مگنتی برای سوراخ‌کاری قطعات فولادی و فلزی استفاده می‌شود. این نوع دریل دارای پایه‌های مغناطیسی است که به قطعه کار متصل می‌شود و دریل‌کاری را با دقت و سرعت بالا انجام می‌دهد. دریل مگنتی به دلیل مکانیزمی که برای ثابت نگه داشتن دریل دارد (اتصال به قطعه از طریق خاصیت مغناطیسی پایه)، می‌تواند در همه حالت‌های افقی، عمودی و وارونه کار کند. ضمنا براده‌های حاصل از سوراخ کاری این دریل، به صورت پولکی است.،به طوری که می‌توانید حتی آن‌ها را به فروش برسانید!

 دریل نمونه بردار (کرگیر)

دریل نمونه بردار ابزاری است که در ساختمان سازی بسیار کاربرد دارد. شما می‌توانید با استفاده از این دریل در بتن، آجر یا آسفالت سوراخ‌هایی به قطر ۲۰ تا ۴۵۰ میل‌متر برای لوله کشی و سیم کشی ایجاد کنید. همچنین می‌توانید این دریل را به صورت پایه دار یا بدون پایه استفاده کنید.

در ادامه به برخی از کاربردهای دریل نمونه بردار اشاره کرده ایم:

  • نمونه برداری از مواد و مصالح ساختمانی مختلف مانند بتن جهت بررسی بافت و کیفیت
  • ساخت دریچه برای نصب لوله بخاری یا شوفاژ
  • ایجاد فضای نصب سیستم‌های تهویه و گرمایشی
  • و…

در یک جمع‌بندی کلی می‌توانیم بگوییم، دریل نمونه بردار در زمینه های مختلف صنعتی کاربرد گسترده‌ای دارد.

دریل همزن

دریل همزن از انواع دریل‌های صنعتی است که به منظور ترکیب مواد مختلف ساختمانی و صنعتی استفاده می‌شود. انواع این دریل‌ها بر اساس منبع تغذیه عبارتند از:

  • دریل همزن شارژی: دریل همزن شارژی همانطور که از نامش مشخص است، توسط باتری کار می‌کند. استفاده از این نوع دریل در شرایطی که دسترسی به برق شهری وجود ندارد، کاربرد دارد.
  • دریل همزن برقی: این میکسر برقی نسبت به نوع شارژی از قدرت بالاتری برخوردار است. دریل همزن برقی با برق ۲۲۰ ولت عملیات مورد نظر را انجام می‌دهد.
  • دریل همزن بنزینی: دریل همزن بنزینی نسبت به دیگر انواع این محصول از قدرت بالاتری برخوردار است. از این همزن صنعتی در محیط‌های خارج از منزل می‌توانید استفاده کنید.

انواع دریل‌ها بر اساس نوع منبع تغذیه

انواع دریل‌ها بر اساس منبع تغذیه در 4 نوع اصلی هستند:

  • دریل دستی

دریل دستی از ساده‌ترین شکل دریل‌ها است. انواع دریل دستی برای نصب پیچ‌ها گزینه بسیار مناسبی هستند. سهولت در استفاده، عدم نیاز به برق و وزن سبک، از ویژگی‌های این نوع از دریل‌ها است.

  • دریل برقی

دریل‌های برقی از پر استفاده‌ترین و قدیمی‌ترین انواع دریل‌ها هستند. دریل برقی انرژی مورد نیاز خود را مستقیما از جریان برق تامین می‌کند. فارغ از انواع دریل به لحاظ منبع تغذیه، که به 4 نوع دستی، بادی، برقی و بنزینی تقسیم می‌شوند دریل‌های برقی خود در انواع مختلفی هستند. دریل چکشی، گیربکسی، ستونی، همزن، نمونه بردار، سرکج و… همگی از انواع دریل برقی هستند.

این نوع دریل در کارخانه‌ها، کارگاه‌های صنعتی بزرگ و کوچک، تعمیرگاه‌ها و یا حتی خانه‌ها کاربرد بسیاری دارد.

  • دریل بادی

دریل‌های بادی انرژی مورد نیاز خود را توسط کمپرسور هوا تامین می‌کنند. هر چقدر حجم کمپرسور بیشتر باشد، دریل‌‌های بادی قوی‌تر هستند. حمل این نوع دریل‌ها به علت وجود پمپ هوا کمی دشوار است. قدرت، دوام و ایمنی بالا، از مزایای دریل بادی نسبت به دریل برقی و دستی است.

 دریل بادی در انواع مختلف تفنگی، مستقیم، سرکج، صلیبی و قلاویز زن در بازار ابزار آلات موجود است که هریک کاربرد مختص به خودش را دارد:

  • دریل بادی تفنگی: مناسب برای کارهای سبک و سوراخکاری سطوح چوبی و فلزی
  • دریل بادی مستقیم: مناسب برای استفاده در فضاهای باریک با دسترسی سخت
  • دریل بادی سرکج: سوراخکاری سطوح فلزی با زاویه
  • دریل بادی صلیبی: مناسب برای استفاده در صنایع ساخت و ساز و راه آهن
  • دریل بادی قلاویز زن: مناسب برای سازه‌های فلزی

برخی از دریل‌های بادی با فرم خاص، برای زوایای متعدد قابل استفاده هستند.

  • دریل بنزینی

دریل‌های بنزینی شامل دو نوع تک کاره و دوکاره هستند. نوع دو کاره آن‌ها دارای دو حالت تخریب و سوراخکاری بوده و نوع تک کاره فقط مخصوص تخریب است. باید حواستان باشد هرچند وقت یکبار، روغن و سوخت موجود در مخزن دریل بنزینی را بررسی نمایید.

جمع بندی

دریل‌ها ابزاری هستند که افراد اهل فن از آن‌ها استفاده می‌کنند. چه دریل برقی مناسب کار شما باشد و چه دریل شارژی، همه دریل‌ها اساساً یک کار را انجام می‌دهند. مهم است که قبل از خرید به بررسی انواع دریل، مشخصات دستگاه و قیمت هر مدل توجه کنید و همچنین انواع دریل‌های صنعتی و خانگی را براساس نیازهای کاربردی خود خریداری کنید.

ارسال دیدگاه